Sobre la nostra metodologia

El Màster de Gestió Documental i Informació a les Empreses (MGDIE) té com a element central de la seva metodologia a l'estudiant i no un programa. Totes les activitats tenen com a objectiu principal capacitar a l'alumne per a que  sigui capaç d'afrontar el desenvolupament d'un projecte professional materialitzat en un projecte final de màster. Des del primer dia de classe un tutor és assignat a cada estudiant perquè li guiï en el desenvolupament del projecte final de màster i li ensenyi a utilitzar les diferents eines i tècniques de la gestió documental. A més d'això el tutor s'encarrega d'oferir idees, establir un calendari de lliuraments i avaluar els objectius i competències aconseguides per l'alumne.

Una de les principals novetats que ofereix el MGDIE és la introducció de les tecnologies de la informació a l'aprenentatge diari dels alumnes així com la utilització de diferents canals de comunicació amb informació estructurada i activitats que permeten una immersió intensa en els continguts. És responsabilitat del professorat, especialment en l'aprenentatge en línia, utilitzar tots els canals de comunicació de forma coordinada. MGDIE ha escollit com a canals de comunicació:

  • Classes en línia setmanals, emeses en directe i gravades per a que l'alumne pugui accedir posteriorment.
  • Sessions pregravades.
  • Conferències en directe.
  • Sessions de tutoria multicanal (missatgeria instantània com Whatsapp, telèfon, correu electrònic, conferències virtuals…).
  • Materials d'aprenentatge multimèdia.
  • Ús de plataformes d'aprenentatge (campus virtual, laboratori virtual de tecnologies de gestió documental…).
  • Workshop al final del màster.
  • Comunitats d'aprenentatge.

 

L'ús de plataformes i serveis al núvol permeten  la utilització per part dels alumnes de tecnologies sempre actualitzades evitant l'ús de plataformes obsoletes.

L'estructuració del màster en mòduls formatius permet renovar continguts, professors, eines i metodologies de manera més ràpida que un programa tradicional. Les sessions a demanda permeten respondre a les últimes novetats del mercat. El MGDIE ofereix als estudiants la possibilitat de sol·licitar una sessió específica sobre algun tema concret relacionat amb la gestió documental. L’equip del màster s’encarregarà de preparar els continguts.
El laboratori virtual del MGDIE va molt més allà de l'aprenentatge de les tecnologies de la informació clàssiques, ja que, proporciona als estudiants llicencies reals i entorns on no només es pràctica durant les sessions i post-sessions d'aprenentatge, sinó que també es pot practicar i descobrir noves característiques i desenvolupar projectes experimentals dins de les comunitats d'aprenentatge del MGDIE.